Συνάντηση Σπίρτζη με υψηλόβαθμα στελέχη του IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη με υψηλόβαθμα στελέχη του International Finance Corporation (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας

Προωθείται η συνεργασία και η συμβολή του IFC στην υλοποίηση έργων στου τομείς Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του International Finance Corporation (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας και συγκεκριμένα με την κα. Andrea Engel, country manager of IFC, και τους κυρίους John Mantzavinatos, principal investment officer, και John Graham, principal industry specialist. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν και συνεργάτες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Ο IFC έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και προσέλκυση διεθνών επενδυτών, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στην ελληνική οικονομία είτε σε έργα υποδομών είτε στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στις οποίες από το 2015 ο IFC είναι μέτοχος, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ενώ οι εκπρόσωποι του IFC υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης των έργων Υποδομής που υλοποιείται αποφασιστικά και του νέου θεσμικού πλαισίου που εφαρμόζεται.

Επισήμαναν, επιπλέον, τη διάθεση του Οργανισμού να συνεισφέρει όπου μπορεί στην εθνική προσπάθεια.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε τους εκπροσώπους του IFC για το στρατηγικό σχέδιο υποδομών και μεταφορών, καθώς και για την ιεράρχηση υλοποίησής τους. Αντηλλάγησαν απόψεις για την προώθηση της συνεργασίας και συμβολής του IFC στην άμεση και επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού της ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου στον μεταφορικό τομέα και στον τομέα των υποδομών, που θα οδηγήσει σε δημιουργία σημαντικών θέσεων εργασίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιβεβαίωση, εκ μέρους των δύο μερών, κοινής κατεύθυνσης και κλίματος συνεργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΕΛΕΧΗ, IFC, ΣΠΙΡΤΖΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!