Συνάντηση Σκουρλέτη με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, με τον Αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Philippe Leclerc. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Λάμπρος Μπαλτσιώτης και τα  στελέχη της UNHCR, Ελισσάβετ Ναζλή και Γιώργος Τσαρμπόπουλος.

Ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας ενημέρωσε τον υπουργό για τις δραστηριότητές της UNHCR στην Ελλάδα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, που προβλέπει τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απλώνεται σε όλη σχεδόν τη χώρα και αφορά σε περίπου 25.000 πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής  των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Πρόγραμμα, καθώς και η ευρύτερη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΗΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!