Συνάντηση Σκουρλέτη με Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων της πρώην ΕΣΣΔ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων της πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ), παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Λάμπρου Μπαλτσιώτη.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, εστίασαν σε θέματα λειτουργίας των Ειδικών Επιτροπών Πολιτογράφησης για ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, σε δυσλειτουργίες εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και στην ανάγκη αλλαγών αναφορικά με επιμέρους ζητήματα που επιμηκύνουν δυσανάλογα τον χρόνο έκδοσης των αποφάσεων. Ζήτησαν επίσης μια καλή συνεργασία με το υπουργείο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το υπουργείο, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, επεξεργάζεται σημαντικές ρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας να κατανοήσουν ότι απέναντί τους βρίσκεται μία κυβέρνηση η οποία προσεγγίζει τα πράγματα με μια διαφορετική αντίληψη και λογική. Συμφώνησε, επίσης, με την αναγκαιότητα εγκαινίασης ενός ουσιαστικού τρόπου επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε ότι έχουν εμφανιστεί ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια με την ομαλοποίηση της λειτουργίας των Ειδικών Επιτροπών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, συνολικά και ειδικά για τους παλιννοστούντες, αναδεικνύουν τη διαφορετική φιλοσοφία της, στην οποία οφείλεται και η ίδρυση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας. Σκοπός της Γραμματείας, συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, είναι να επικεντρωθεί στην επίλυση ζητημάτων που έχουν μεγάλη σημασία, ώστε να δίνονται οι κατάλληλες απαντήσεις. Κι αυτό δεν το θέλουμε μόνο εμείς, το θέλει συνολικά η κυβέρνηση, κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!