Σχέδιο Π.Δ. για τις μεταθέσεις ενστόλων υπέγραψε ο Ν.Τόσκας

Θέματα μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετακινήσεων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζονται με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο υπέγραψε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, με τις διατάξεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «επιχειρείται η ορθολογική, αποτελεσματική και κατά τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου».

«Πρόκειται για στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις οι οποίες προέκυψαν από την αδιαμφισβήτητη ανάγκη να ανταποκριθεί η διοίκηση στην υποχρέωσή της έναντι του προσωπικού του Σώματος. Αυτό, με σκοπό να εξαλείψει οριστικά τις δυσλειτουργίες, τα προβλήματα ή και τις ενδεχόμενες ενίοτε αδικίες που, κατά κοινή ομολογία και διαπίστωση, προκαλούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες διατάξεις του υπάρχοντος κανονισμού μεταθέσεων του προσωπικού.

Ικανοποιεί επίσης με τον τρόπο αυτό σχετικά αιτήματα του ίδιου του προσωπικού, όπως αυτά έχουν κατά καιρούς εκφραστεί μέσω των συνδικαλιστικών του εκπροσώπων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να διαμορφώσουν προσεκτικά, σταδιακά και υπεύθυνα ένα σύγχρονο οργανωτικό και κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα αποτελεί τη σταθερή λειτουργική και επιχειρησιακή βάση του Σώματος, προς όφελος της χώρας, της κοινωνίας αλλά και του ίδιου του προσωπικού του».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!