Σχέδιο δράσης για την υποστήριξη της απασχόλησης στη γεωργία

Σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη της απασχόλησης στη γεωργίας παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης σε συνάντηση, που είχε, με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτακόπουλο.
.
Στο σχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποδοχή νέων ανθρώπων, ανέργων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, η αξιοποίηση μεταδιδακτορικών επιστημόνων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων για την απόκτηση εμπειριών και τη διερεύνηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομικών λύσεων.

Επίσης, περιλαμβάνεται η υποστήριξη νέων αγροτών με δεδομένο ότι στη νέα ΚΑΠ, το 2% του συνολικού προϋπολογισμού θα δοθεί για την ενίσχυση νέων αγροτών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου πόρου στη γεωργία, καθώς μόλις το 6% των αγροτών, πανευρωπαϊκά, είναι κάτω των 35 χρόνων.

«Σήμερα που η εθνική ανασυγκρότηση του τόπου καθίσταται επιτακτική ανάγκη ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά μπορεί να προσφέρει λύσεις στον τομέα της απασχόλησης και ενίσχυσης της παραγωγής και να αποτελέσει ξανά πυλώνα ανάπτυξης», δήλωσε, μεταξύ άλλων,  ο κ. Τσαυτάρης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση