Σχέδια για εκκένωση Πειραιά και Ειδομένης επί τάπητος

Το προσφυγικό βρίσκεται στο επίκεντρο της καθιερωμένης Δευτεριάτικης σύσκεψης στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Θέματα επιχειρησιακά με αιχμή την εκκένωση του Πειραιά και της Ειδομένης αλλά και νομοθετικά εξετάζονται καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

Επίσης, ότι προχωρεί η σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο, το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα και ακόμη ότι θα προχωρήσει η ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Γενική Γραμματεία.

Από την προηγούμενη εβδομάδα το Κυβερνητική Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ήδη εγκρίνει το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία, εντός 20 ημερών, 30.000 θέσεων φιλοξενίας, πρόσθετων σε αυτές που ήδη υπάρχουν με στόχο τη μεταφορά όσων διαμένουν σε Πειραιά και Ειδομένη.

Εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν προτεραιότητα αποτελεί η διαχείριση της κατάστασης στον Πειραιά αλλά και η ανακούφιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη. Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr είναι ο άτυπος καταυλισμός να έχει αδειάσει σε δέκα μέρες και για τον λόγο αυτό εντείνεται η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και η διάθεση μεταφορικών μέσων για τη μετακίνηση σε θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτή τη στιγμή σε δομές φιλοξενίας.

Γ.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΕΚΚΕΝΩΣΗ, ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!