«Στόχος του Πατούλη η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή»

Επίθεση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη εξαπέλυσε το υπουργείο Υγείας, κατηγορώντας τον πως «στόχος του δεν είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας ή των συμφερόντων των γιατρών και της Αυτοδιοίκησης, αλλά η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή».

Την έκρηξη του υπουργείου Υγείας προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης το τελευταίο διάστημα ζητεί επανειλλημμένα την παραίτηση του υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

«Ο κ. Πατούλης εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους, ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί, ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Έχει μείνει μόνος απ’ όλες τις εκπροσωπήσεις των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών, να ζητά επί καθημερινής βάσης την παραίτηση του υπουργού Υγείας: τη μια για όλα τα δεινά της Υγείας, την άλλη για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και τους θανάτους από τη γρίπη, την άλλη για τη δήθεν μετάθεση του κόστους του ΕΣΥ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το υπουργείο τού συνιστά «αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα» και αναφέρει μια σειρά πρωτοβουλιών που -όπως λέει- αποτελούν «σταδιακά ένα συγκροτημένο σχέδιο στήριξης και αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης».

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι «νομοθετεί την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, προωθεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, ενισχύει τις ΜΕΘ, παίρνει μέτρα κατά της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας, ευνοεί τη συστηματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και όχι τον παραγοντισμό».

«Μήπως ακριβώς εξαιτίας αυτών των πρωτοβουλιών ενοχλείται ο κ. Πατούλης;», διερωτάται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]