Στους 30 δήμους του ΚΕΑ επεκτείνονται τα «σχολικά γεύματα»

Την σταδιακή επέκταση των «σχολικών γευμάτων» και στους 30 δήμους που εφαρμόζεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας με αφορμή την χορήγηση από σήμερα  ζεστών γευμάτων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των εννέα Δημοτικών Σχολείων του δήμου Περάματος.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας: Όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, το διαιτολόγιο καθορίζεται από ειδικούς επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή των παιδιών. Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας σε σύγχρονες, πιστοποιημένες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» τα υπόλοιπα σχολεία της περσινής πιλοτικής εφαρμογής και το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των 30 Δήμων που εφαρμόζουν την πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Σκοπός του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής. Με τα σχολικά γεύματα εισάγεται μια νέα κουλτούρα στο σχολείο. Μετά το μάθημα, τα παιδιά τρώνε όλα μαζί με την επίβλεψη των δασκάλων τους κι έτσι το νόημα της σχολικής κοινότητας διευρύνεται, ενώ διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός των «σχολικών γευμάτων» είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο σε εφτά δήμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ, 30 ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!