Στουρνάρας: 160.000 εκτός δημοσίου έως το 2015

Την εκτίμηση ότι έως το 2015 οι αποχωρήσεις από το δημόσιο, κυρίως, από τις συνταξιοδοτήσεις θα φτάσουν τις 160.000, δηλαδή, 10.000 περισσότερες από αυτές που προβλέπει το μνημόνιο 3 και 20.000 λιγότερες από την εκτίμηση του Α. Μανιτάκη,   έκανε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αναφορικά με τις 15.000 απολύσεις παραδέχθηκε ότι δεν  θα υπάρξει μεγάλο δημοσιονομικό όφελος αλλά μακροχρόνια το μεγάλος όφελος θα είναι διαρθρωτικό και θα αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο. Πρόσθεσε δε ότι σύμφωνα με την εμπειρία του στο υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει ικανό προσωπικό στην ηλικιακή κλίμακα 35 με 45, το οποίο σε συνδυασμό με τους νέους που θα μπουν στο δημόσιο πρέπει να προωθηθείς σε θέσεις ευθύνης.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών το μεγάλο δημοσιονομικό όφελος θα προέλθει από τις συνταξιοδοτήσεις και από την εφαρμογή του κανόνα ένα προς πέντε.

Ληξιπρόθεσμες: Απεριόριστες δόσεις για χρέη έως 5.000 ευρώ

Όσον αφορά στις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι για τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 5.000 ευρώ δεν υπάρχει περιορισμός στις δόσεις αλλά ο αριθμός τους θα διαμορφώνεται με βάση την οικονομική κατάσταση του υπόχρεου.Αντίθετα για τους επαγγελματίες και τα νομικά πρόσωπα γενικότερα οι δόσεις θα είναι έως 48.

Παράλληλα για χρέη άνω των 75.000 ευρώ θα απαιτείται πιστοποιητικό λογιστή για τη ρύθμιση των χρεών ενώ για 300.000 και άνω θα χρειάζονται και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι το υπουργείο στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα εξετάζει την αύξηση του ορίου για την άσκηση ποινικής δίωξης από τις 5.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Επίορκοι: Θα βρίσκουν το δίκιο τους στο ΣτΕ

Το σχέδιο Μανιτάκη για «ξεκαθάρισμα» των επίορκων

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

«Κλείνουν» οι επίορκοι, προς Ιούνιο οι 20.000 του 2014

Εγκύκλιος Μανιτάκη για 5.000 επίορκους

«Βρισκόμαστε κοντά και για το δημόσιο»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!