Στο στόχαστρο κρυφοί μισθοί και συντάξεις - Ερχονται προκάτ φορολογικές δηλώσεις - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Στο στόχαστρο κρυφοί μισθοί και συντάξεις – Ερχονται προκάτ φορολογικές δηλώσεις

Το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει από του χρόνου τη φορολογική μας δήλωση!Σκοπός είναι να εντοπιστούν τα περίπου 1,4 δισ.ευρώ εισοδήματα που δεν δηλώνονται ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Με βάση τα στοιχεία από τη μισθοδοσία του Δημοσίου, από τις καταβολές συντάξεων μέσω των Ταμείων και από τα έξοδα που δηλώνουν εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, θα γίνεται ο υπολογισμός των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων προκειμένου να διασταυρώνεται με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβάλει.

Πρόκειται ουσιαστικά για προκάτ δηλώσεις εισοδήματος,οι οποίες θα αποτελούν από το 2014 το βασικό εργαλείο φορολογικού ελέγχου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Εθνος“. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει η εκτίμηση στο υπουργείο Οικονομικών ότι ακόμη και συνταξιούχοι δεν δηλώνουν τη σύνταξη στο σύνολό της ή ένα μέρος από αυτή, ενώ υπολογίζονται σε 400.000 συνολικά οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!