Στο σκαμνί της Ε.Ε. για τα σκουπίδια 9 δήμων

Προειδοποιητική επιστολή απέστειλε η Ε.Ε. προς την Ελλάδα προκειμένου να συμμορφωθεί με την Οδηγία για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, δίνοντας παράλληλα προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να επιλύσει το θέμα, προτού καταφύγει εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο ήδη με απόφασή του τον Οκτώβριο του 2007 είχε καταδικάσει την χώρα μας επειδή 23 αστικά κέντρα ανά την επικράτεια δε διέθεταν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων.

Από αυτά, τα 9 αστικά κέντρα δεν έχουν συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή Οδηγία – Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί, Νέα Μάκρη, Λιτόχωρο, Λευκίμμη, Έδεσσα και Μέγαρα- και δε διαθέτουν συστήματα επεξεργασίας για τη συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων τους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στις εν λόγω περιοχές.

Να σημειωθεί ότι στους 4 δήμος της ανατολικής Αττικής -Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί- τα κατασκευαστικά έργα δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2013, ενώ στη Νέα Μάκρη, η αρχικά επιλεχθείσα τοποθεσία για το έργο τελικά απορρίφθηκε. Τα έργα αυτά συγχρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Στη δε Λευκίμμη και στο Λιτόχωρο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ήδη αναληφθεί αντίστοιχες κατασκευαστικές εργασίες, ενώ σε δύο άλλα αστικά κέντρα, στην Έδεσσα και στα Μέγαρα, μολονότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική υποδομή, δεν διατίθενται δειγματοληπτικά αποτελέσματα που να επιβεβαιώνουν την ορθή λειτουργία της.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!