Πυρετός συσκέψεων για τις απολύσεις στο δημόσιο - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
17
Μάι
Back

Πυρετός συσκέψεων για τις απολύσεις στο δημόσιο

Στο Μ. Μαξίμου για μια ακόμη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, μετέβη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.  Θέμα συζήτησης οι απολύσεις στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το Μάιο θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί από το δημόσιο 2000 εργαζόμενοι ενώ παράλληλα θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται η λίστα με τους δημόσιους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

Οπως επισημάνθηκε από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι συναντήσεις μεταξύ του κ. Μανιτάκη και του κ.Σταμάτη είναι πλέον σχεδόν καθημερινές για την επιτάχυνση των δράσεων που αφορούν την αναδιάρθρωση στο δημόσιο και δεν αναμένονται κάποιες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταμάτης έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως υπεύθυνος για την κατάργηση – συγχώνευση φορέων και νομικών προσώπων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος με τους φορείς που θα καταργηθούν δεν έχει ακόμη «κλείσει».

Να σημειωθεί ότι ο  κ. Μανιτάκης συμμετείχε το πρωί σε σύσκεψη για τις καταργήσεις των οργανισμών του δημοσίου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Διαβάστε ακόμη:

Απολύσεις: Στα επόμενα κύματα καταργήσεων οι οργανισμοί των ΟΤΑ

Προσεχώς σε 206.000 δημόσιους υπαλλήλους τα τεστ αξιολόγησης

Οι αρχηγοί αποφασίζουν αρχές Ιουνίου για τις απολύσεις

Τόμσεν: Αδικία σε βάρος του ιδιωτικού τομέα η προστασία του δημοσίου

Έρχονται τα πάνω-κάτω σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου & ΟΤΑ

ΥΠΕΣ: Στους δήμους το «μπαλάκι» για τη μετατροπή ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ

Απολύσεις: Short list 30 οργανισμών στο Μαξίμου

Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης

Απολύσεις: Η λίστα με τα 252 ΝΠΙΔ του δημοσίου

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

ΔΝΤ: «Απαιτούνται τώρα απολύσεις στο Δημόσιο»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!