Στο επίκεντρο η ενίσχυση του ρόλου των νέων στην Τ.Α. - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
2
Οκτώβριος
Back

Στο επίκεντρο η ενίσχυση του ρόλου των νέων στην Τ.Α.

Την ενίσχυση του ρόλου των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν σήμερα στην συνάντηση που είχαν ο  υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο ΓΓ Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν τρόποι και προτάσεις αύξησης της συμμετοχής των νέων στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Μάλιστα, όπως εγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα, οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και με την ΚΕΔΕ αλλά και την ΕΝΠΕ ώστε να υπάρξουν και νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών διαμεσολαβώντας προς την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ είναι έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εδραίωση ενός θεσμικού διαλόγου και συστηματικής συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Η ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής των νέων στα κοινά και η υιοθέτηση των προτάσεών τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιφέρεια είναι κοινοί στόχοι τόσο του Υπουργείου όσο και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και κεντρικές επιδιώξεις της κυβερνητικής μας πολιτικής», τόνισε, μεταξυ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε: «Η ανασύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι νέοι πρέπει να αναμειχθούν στα κοινά, ξεκινώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες και προσδοκούμε να βρουν πρόσφορο έδαφος

Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννης Ιωαννίδης και συνεργάτες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!