Στο Ελληνικό ο Μουζάλας – Σκηνές έντασης (βίντεο)

Στο Ελληνικό, στη δομή των προσφύγων βρίσκεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης  ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Ο Γιάννης Μουζάλας βρέθηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού λίγο πριν από τις 10:30 και αφού ανέβηκε στο χώρο όπου μένουν πρόσφυγες και μετανάστες, κατέβηκε στο σημείο όπου οι πρόσφυγες κάνουν κατάληψη.

Επικράτησε ένταση καθώς οι πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους, κρατούν τον χώρο κλειστό και δεν του επιτρέπουν την είσοδο. Κρατούν τα παιδιά τους στα χέρια ενώ άλλα προσφυγόπουλα είναι σκαρφαλωμένα στους εσωτερικούς φράκτες. Παράλληλα οι πρόσφυγες ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα καθώς όπως λένε έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι χωρίς τα στοιχειώδη.

Ο ίδιος επιχείρησε να «σπάσει» το λουκέτο με το οποίο είναι κλειδωμένη η πόρτα. Όταν οι πρόσφυγες του είπαν πως δεν μπορεί να περάσει, τους απάντησε «go away».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας δεν συνοδεύεται από δικούς του αστυνομικούς παρά μόνο από τη δύναμη που φρουρεί το χώρο.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις, οι πρόσφυγες άνοιξαν την πόρτα και επέτρεψαν στον κ. Μουζάλα, να μπει στη δομή. Ο υπουργός ζήτησε και πήρε την αλυσίδα και το λουκέτο με το οποίο είχαν κλειδώσει την πόρτα οι πρόφυγες και το παρέδωσε στον επικεφαλής αστυνομικό δηλώνοντας: «Είμαστε κράτος δεν θα ξανακλειδώσει η πόρτα».

Με βάση τα επίσημα στοιχεία καταγραφής του συντονιστικού, στους χώρους του πρώην αεροδρομίου μένουν 1.600 πρόσφυγες εκ των οποίων 711 στο άλλοτε κτήριο αφίξεων, 567 στο γήπεδο χόκεϊ και 322 στο γήπεδο μπέιζμπολ. Οι συνθήκες διαβίωσης στους συγκεκριμένους χώρους έχουν πολλές φορές γίνει αφορμές για διαμαρτυρίες είτε από τους ίδιους τους φιλοξενουμένους είτε από τους περιοίκους.

Δείτε το το βίντεο από το Cnn Greece:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!