Στο εδώλιο για υπεξαίρεση 14 πρώην μέλη του ΔΣ του υπ. Πολιτισμού - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
12
Αύγουστος
Back

Στο εδώλιο για υπεξαίρεση 14 πρώην μέλη του ΔΣ του υπ. Πολιτισμού

Το εδώλιο του κατηγορουμένου σε 14 μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού της περιόδου 2012-2014 δείχνει, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ τα οποία εμφανίζονταν ως βοηθήματα και δάνεια σε υπαλλήλους του ΥΠΠΟ.

Η υπόθεση αφορά ποσό που υπερβαίνει τις 281 χιλιάδες ευρώ, τα οποία κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εμφανίζονται να χορηγήθηκαν μέσω του Ταμείου Αλληλοβοηθείας (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού ενώ στην πραγματικότητα φέρονται να κατέληγαν στις “τσέπες” των κατηγορουμένων.

Το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 14 άλλοτε επικεφαλής του εν λόγω Ταμείου προκειμένου να δικαστούν για τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα  και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν, πριν από περίπου πέντε χρόνια, 22 υπάλληλοι του ΥΠΠΟ οι οποίοι διαπίστωσαν πως εμφανίζονταν να έχουν πάρει χρήματα από το επίμαχο Ταμείο, τα οποία ουδέποτε είχαν πιστωθεί σε λογαριασμούς τους.

Για την υπόθεση είχε υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά, το 2018, από το ΥΠΠΟ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, που αποδέχθηκε την εισήγηση της Εισαγγελέως πρωτοδικών Ευγενίας- Μαρίας Σιδέρη για την παραπομπή των κατηγορουμένων, την περίοδο 2012-2014 εκταμιεύθηκαν από το Ταμείο συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τις 660 χιλιάδες ευρώ , εκ των οποίων τα 426 χιλιάδες ευρώ είχαν την μορφή βοηθημάτων και τα υπόλοιπα δανείων προς συνολικά 572 περιπτώσεις δικαιούχων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!