Στυλιανίδης: Το Παρατηρητήριο ενισχύει την οικονομική αυτοτέλεια ΟΤΑ

Προσπάθεια  να κερδίσουν οι ΟΤΑ την πραγματική Οικονομική Αυτοτέλεια τους,  η οποία θα «συμπληρωθεί από ενίσχυση της Διοικητικής Αυτονομίας τους και της βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους πολίτες», χαρακτήρισε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για το οποίο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους αιρετούς, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι αυτό θα γίνει με «νομοθετικές παρεμβάσεις που θα μετεξελίσσουν, θα διορθώνουν και θα συμπληρώνουν τον Καλλικράτη βάση προτάσεων, που συγκεντρώνουμε και από τους δήμους και τις περιφέρειες».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις το αρχικό 1 δις των περικοπών στην Αυτοδιοίκηση περιορίστηκε  στο 1/3  του ποσού, ενώ το άλλο 1/3 αφορά εξορθολογιστικές κα εκσυγχρονιστικές πολιτικές στους δήμους και στις περιφέρειες και το άλλο 1/3 προσδοκώμενα έσοδα από αναπτυξιακές πολιτικές που τώρα ξεκινούν.

Τέλος ο Ε. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στους μισθούς των αιρετών αλλά και τη μείωση του αριθμού των συμβούλων, τονίζοντας ότι «εξορθολογίζονται σημαντικά οι δαπάνες για τα πολιτικά και τα τεχνοκρατικά πρόσωπα, μερικές φορές και καθ’ υπερβολή, χωρίς όμως να θίγεται η λειτουργικότητα κυρίως των μικρών νησιωτικών δήμων».

 

Σχετικά

Ένα βήμα πίσω και από Σγουρό για αντιμισθίες
Περιφερειάρχες: Ο Σαμαράς μάς θέλει διορισμένους
*ΑΙΡΕΤΟΙ: ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ & ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!