ΡΟΗ
προηγ επομ

Στυλιανίδης: Θα «περικόψουμε» αριθμούς και όχι ανθρώπους

«Υπάρχει προγραμματισμός ώστε να κόβονται νούμερα πίσω από τα οποία δεν κρύβονται ανθρώπινες ψυχές». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά το πέρας της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις περικοπές που σχεδιάζει στο υπουργείο του.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά «για τη σκληρή διπλή προσπάθεια» που κάνει στον τομέα του: «από τη μια να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά και να εκσυγχρονίσουμε την λειτουργία των ΟΤΑ και από την άλλη βεβαίως να κρατήσουμε όρθια και δυναμικά τα δίκτυα κοινωνικής ασπίδας τα οποία μας είναι χρήσιμα στον πόλεμο κατά της φτώχειας που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με διάφορα κοινωνικά προγράμματα».

Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως επέμεινε στο σχέδιο του για τη δημιουργία Δικτύου κατά της φτώχειας, με επίκεντρο τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, και αυτό παρά τις περικοπές που σχεδιάζει ή ήδη έχουν γίνει, σημειώνοντας: «Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά αυτό που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μείνει όρθιο και να αποτελέσει εργαλείο ανάκαμψης και επαναφοράς της αξιοπρέπειας στην κοινωνία μας είναι μια πολιτική κοινωνικής ασπίδας που θα σταθεί διπλά σε αυτούς που σήμερα δοκιμάζονται και που πλήττονται από την κρίση».

 

Για τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη, εδώ.

Για την αντίδραση του δημάρχου Μήλου στις νέες περικοπές Στυλιανίδη, εδώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!