Στυλιανίδης: Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας και στον ιατρικό τουρισμό

Την ψήφιση νομοθεσίας από το γερμανικό κοινοβούλιο και την υπογραφή συμφωνιών που θα επιτρέπουν την ασφαλιστική κάλυψη γερμανών ασφαλισμένων από τα Ταμεία τους, ώστε να συνδυάζουν στην Ελλάδα τον ιατρικό τουρισμό με την αποκατάσταση και τον τουρισμό αναψυχής, πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κηρύσσοντας την έναρξη εργασιών Ελληνογερμανικού Ιατρικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο ΥΠΕΣ ζήτησε την ενθάρρυνση επιχειρηματικών συμπράξεων, που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε αυτό το πεδίο και θα αξιοποιήσουν όλο αυτό το επιστημονικό δυναμικό, που θα εξειδικεύεται στη Γερμανία, ανοίγοντας την ελληνική αγορά για πρώτη φορά σε 70 εκατ. νέους πελάτες.

Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, «η συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάρη στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, φέρνει τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την οικονομία και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας που ξεκινήσαμε, συνεχίζεται με στοχευμένες πρακτικές πολιτικές, που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική ανάκαμψης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι άλλα από το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό και το υπέροχο κλίμα για ιατρικό τουρισμό».

Όπως τονίστηκε, η Γερμανία είναι η κεντρική χώρα παροχής τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης (Task Force). Ως εκ τούτου, έχει ήδη εντατικοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή τη διμερή συνεργασία. Η γερμανική πλευρά προσέφερε σε Έλληνες αποφοίτους ιατρικών σχολών 9.000 θέσεις ειδικευομένων ιατρών με αμοιβή από 3 έως 6 χιλιάδες ευρώ καθώς και ενίσχυση για την εκμάθηση, προηγουμένως, της γλώσσας.

Το συνέδριο χαιρέτισαν ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θ. Καράογλου καθώς και η υπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Το συνέδριο Συνδιοργανώθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας με τη βοήθεια του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Ένωση των 413 νοσοκομείων του γερμανικού κρατιδίου και πλήθος Ελλήνων γιατρών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!