Στυλιανίδης: Οικονομική εξυγίανση ΟΤΑ μόνο μέσω της Εποπτείας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Ιούνιος
Back

Στυλιανίδης: Οικονομική εξυγίανση ΟΤΑ μόνο μέσω της Εποπτείας

Τη σταδιακή απεξάρτηση των ΟΤΑ από την κρατική χρηματοδότηση, έθεσε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο Εσωτερικών,ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και δημάρχων της περιοχής.   Ως προϋπόθεση, ο κ. Στυλιανίδης έθεσε τη σύσταση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

«Δημιουργούμε το νέο Δήμο του μέλλοντος με την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ώστε να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απεξάρτηση των Δήμων απ’ την κρατική χρηματοδότηση», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε: «Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα από τη σύσταση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, το οποίο θα παρακολουθεί την εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων που θα διαμορφώνουν οι ίδιοι οι Δήμοι και την καλή εκτέλεση των προϋπολογισμών τους μέσα από τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας».

Επίσης  ο υπουργός, υποστήριξε ότι οι Δήμοι  μπορούν μέσα από νέα ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα επιτυγχάνοντας έσοδα. «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία  πρέπει να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τα Κοινωνικά Δίκτυα των Δήμων που διεξάγουν πρωταγωνιστικά τον πόλεμο κατά της φτώχειας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
Και με ΚΥΑ, ο «βρόχος» του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ
Στυλιανίδης: Κρατήσαμε όρθιους τους ΟΤΑ, τώρα ενισχύουμε την αυτονομία τους
Επτά οι έλληνες «τροϊκανοί» των ΟΤΑ
Εποπτεία ζητούν οι δήμοι της ανατολικής Αττικής λόγω ΕΥΔΑΠ
Στυλιανίδης: Με το «μνημόνιο 3» εξασφαλίζουμε οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!