Στυλιανίδης: Κρατήσαμε όρθιους τους ΟΤΑ, τώρα ενισχύουμε την αυτονομία τους

Για «την επιτακτική προσπάθεια που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών, για να κρατήσει όρθιους τους ΟΤΑ, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος βρέθηκαν στο χείλος της χρεοκοπίας», ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μετά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, «έγινε αναφορά στη στήριξη που παρείχαμε το προηγούμενο διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα των Δήμων τα οποία αποδείχτηκαν πολύτιμα στον πόλεμο κατά της φτώχειας».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε το  μελλοντικό πλάνο δράσης του υπουργείου που συνίσταται στα εξής:

-Έχουμε ήδη στήσει το παρατηρητήριο για την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

-Δημιουργούμε έξυπνα  χρηματοδοτικά εργαλεία στις Περιφέρειες και στους Δήμους, για να ενισχυθεί περαιτέρω η αυτονομία τους

-Ελέγχουμε πια συστηματικά  την καλή εκτέλεση των προϋπολογισμών και τα αποτελέσματα που παράγονται από τον κάθε ΟΤΑ.

Παράλληλα του υπουργείο προχωρά  και σε θεσμικές πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος, οι οποίες θα αρχίσουν σταδιακά και ανά περίπτωση να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τον νόμο για την ιθαγένεια, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τους νόμιμους μετανάστες.

 

Σχετικά

Ξεκινά η «αλά γαλλικά» αξιολόγηση στην Αυτοδιοίκηση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΟΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!