Στυλιανίδης: Εφαρμογή προπονητικής Ρεχάγκελ και στην πολιτική

Τη συμβολή του «επίτιμου πρέσβη» της γερμανίδας καγκελάριου, του Ότο Ρεχάγκελ, και της προπονητικής που εφήρμοσε στη νίκη της Εθνικής και στην κατάκτηση του Euro 2004 επισήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, το μεσημέρι, κατά τη συνάντηση που είχαν, σημειώνοντας πως ό,τι οι μέθοδοι Ρεχάγκελ πρέπει να μεταφερθούν και στην πολιτική.

«To 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Έλληνες. Παράλληλα, όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους για να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και στην πολιτική», είπε ο υπουργός που βράβευσε το γερμανό τεχνικό για τη συμβολή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ε. Στυλιανίδης ζήτησε από τον Ότο Ρεχάγκελ, που συνοδευόταν από το γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, «να ξαναφορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας και να μεταφέρει στη γερμανική κοινή γνώμη και πολιτική σκηνή ότι οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, σέβονται τις συμφωνίες τους, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και υφίστανται με υπομονή απίστευτες θυσίες διότι πιστεύουν στην ιδέα μιας διαφορετικής Ευρώπης που σέβεται την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ελευθερία».

Επιπλέον, «να συμβάλλει στην ανόρθωση της Ελλάδας με το άνοιγμα των γερμανικών αγορών στα ελληνικά προϊόντα, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τη συνεργασία γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές και την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης:
Ο «Φούχτελος» καλεί τους Γερμανούς στην Ελλάδα
Ρεχάγκελ: Τι μου ζήτησε η Μέρκελ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΦΟΥΧΤΕΛ, ΡΕΧΑΓΚΕΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!