Στη Βουλή (6.00 μ.μ.) η πρώτη εμφάνιση Μουζάλα μετά την «μακεδονική» κρίση

Για τις 6.00 το απόγευμα και ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων είναι προγραμματισμένη η πρώτη δημόσια εμφάνιση και τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα μετά την σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η αναφορά του στην ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Ο κ.Μουζάλας καλείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση 12 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την «Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για την μετανάστευση και έκθεση προόδου για την Ελλάδα». Η ερώτηση βασίζεται στην αρνητική κριτική που υπέστη η Ελλάδα από αιφνιδιαστικό έλεγχο τον περασμένο Δεκέμβριο για την πορεία εφαρμογής των ελέγχων στα σύνορα.

Με βάση εκείνη την κριτική που αναφερόταν σε ελλιπείς διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών απειλήθηκε η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ενώ άρχισαν να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που κατέληξαν στο σφράγισμα της Ειδομένης.

Η τοποθέτηση Μουζάλα αναμένεται με ενδιαφέρον όχι μόνο για το πώς θα απαντήσει επί της συγκεκριμένης ερώτησης καθώς έκτοτε έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα. Εχει σημασία το αν και πώς θα αναφερθεί εκείνος στο πιεστικό αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραιτηθεί αλλά και το αν θα υπάρξει τοποθέτηση από άλλες κοινοβουλευτικές πτέρυγες. Ερώτημα είναι και η στάση που θα κρατήσει η «Χρυσή Αυγή» καθώς προσφάτως ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε μιλήσει σκωπτικά λέγοντας ότι περιμένει τον Γ.Μουζάλα στη Βουλή για να του εξηγήσει περί Μακεδονίας.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η απόφαση του πρωθυπουργού για το αν θα ικανοποιήσει  το αίτημα των ΑΝΕΛ να απομακρύνει τον Γ.Μουζάλα από την κυβέρνησ ενώ όλα τα σενάρια μένουν ανοικτά ακόμη και εκείνο της αναβάθμισής του με την δημιουργία υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Βάσει άλλων σεναρίων, ενδιαφέρον για ένα τέτοιο υπουργείο έχει εκφράσει και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ.Βίτσας ο οποίος, άλλωστε, είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής του Συντονιστικού της κυβέρνησης για τις προσφυγικές ροές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!