Στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος των γερμανών δημάρχων

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από μεθαύριο ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης – Βυρτεμβέργης, Roger Kehle, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση των ελλήνων συναδέλφων του αλλά και φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση που θα έχει ο γερμανός δήμαρχος με τα μέλη των ων εκτελεστικών επιτροπών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της Δυτικής, της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στους δήμους των δύο χωρών. Η επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που λειτουργεί με πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης και συντονίζεται από το προξενείο της στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη του Roger Kehle αλλά και η συνεργασία των φορέων της Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών απασχόλησε τη συνάντηση του γενικού πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Χέσλερ-Όμπερμάιερ και του πρόεδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη., ο οποίος και ανέλαβε ων εκτελεστικών επιτροπών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της Δυτικής, της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τους δημάρχους των ΠΕΔΑΜ-Θ. ΠΕΔΔΜ και ΠΕΔΚΜ.

Σκοπός αυτών των επαφών είναι η ενδυνάμωση των δήμων, των υπηρεσιών και των πρωτοβουλιών τους από τη συνεργασία με τους δήμους της Γερμανίας μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι δήμοι (τοπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, τουρισμός – πολιτισμός- νεολαία – αθλητισμός, διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, ΑΠΕ – ενεργειακή αποτελεσματικότητα, πρόνοια – κοινωνική πολιτική, στήριξη ανέργων, εκσυγχρονισμός οργάνωσης και διοίκησης των δήμων, διαδημοτική συνεργασία, εκπαίδευση προσωπικού).

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!