Στη Λέσβο για το μεταναστευτικό εκτάκτως η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει  εκτάκτως – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.net – σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η μεγάλη ροή μεταναστών στη Λέσβο αναγκάζει την κα Χριστοουλοπούλου να πάει στη Μυτιλήνη. Αύριο το μεσημέρι θα επισκεφθεί το χώρο που φιλοξενούνται οι μετανάστες και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το χώρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με όλους τους φορείς που σχετίζονται με το θέμα της υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών στη Λέσβο.
Σε δηλώσεις της προχθές η κ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες προβλέπουν παράκαμψη διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ευέλικτα το μείζον πρόβλημα της αθρόας μεταναστευτικής εισροής.
Υποστήριξε ακόμα ότι το κράτος ήταν απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις έκτακτες μεταναστευτικές ροές, που όπως είπε χαρακτηριστικά, στο βόρειο Αιγαίο αυξήθηκαν κατά 206% και στο νότιο κατά 500%.
«Είμαστε έκθετοι απέναντι στη ΕΕ για τους ανύπαρκτους και υποβαθμισμένους χώρους φιλοξενίας», ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα «να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό το οποίο καλείται η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει».
Πηγή: lesvosnews.net

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση