Στερεά και Βόρειο Αιγαίο πρώτες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Την πρώτη θέση στην αξιολόγηση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καταλαμβάνουν οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου με 61,7% και 61,3% αντίστοιχα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ.

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες ηλικίας ως επί το πλείστον 35 έως 54 ετών, που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου που παρέχονται ηλεκτρονικά και σε γενικές γραμμές τις αξιολογεί θετικά .

Αναγνωρίζει, δε, την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που επιτυγχάνουν. Συγκεκριμένα το 72% των χρηστών επισκέπτεται τις ιστοσελίδες των υπηρεσιών για λόγους πληροφόρησης, το 32% για να «κατεβάζει» ηλεκτρονικά διαθέσιμες αιτήσεις και λοιπά έντυπα, ενώ το 45% ολοκληρώνει συναλλαγές μέσω διαδικτύου (π.χ. υποβολή της φορολογικής δήλωσης).

Συχνότερες είναι οι «επισκέψεις» των πολιτών στις ιστοσελίδες του δήμου ή της νομαρχίας τους (70%) και τον δικτυακό τόπο των ΚΕΠ (55%), αλλά όχι εξίσου και στην ηλεκτρονική «πύλη» του «ΕΡΜΗ» (13%).

Επιπροσθέτως, το 66% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένες» από τη χρήση των υπηρεσιών, άλλο ένα 9% «πάρα πολύ ικανοποιημένες», ενώ το 21,74% δήλωσε «μέτρια ικανοποιημένο».

Να σημειωθεί ότι η χαμηλότερη διείσδυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών παρατηρείται στη Δυτική Ελλάδα με το ποσοστό της τάξης του 7,1%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!