Στελέχη ΟΓΑ στην aftodioikisi: Ετσι θα καταβληθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα

Πολλά είναι τα ερωτήματα αναγνωστών στην aftodioikisi.gr για την τελική ημερομηνία και τον τρόπο καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων καθώς έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο διάφορες ημερομηνίες (όπως για παράδειγμα ότι η καταβολή θα γίνει από 7/4 έως 10/4) και η ανυπομονησία, όπως είναι λογικό, μεγαλώνει για τους δικαιούχους.

Πόσο μάλλον όταν σήμερα διέρρευσε η είδηση ότι η καταβολή της Α’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων θα είναι μειωμένη κατά 50%. Μιλώντας μάλιστα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η πρόεδρος των τριτέκνων ανατολικής Αττικής Μ. Ναυροζίδου, αναφερόμενη στη μείωση κατά 50% της δόσης, τόνισε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πέρυσι, ότι ο λόγος που η δόση θα καταβληθεί μειωμένη είναι άγνωστος και ότι ο ΟΓΑ έχει ολόκληρο το ποσό στη διάθεσή του αλλά δεν προχωράει στην πλήρη καταβολή του.

Θυμίζουμε ότι απόφαση του υπουργείου Εργασίας άναψε το «πράσινο φως» για την επιχορήγηση του ΟΓΑ για την πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και έδωσε «τόνο αισιοδοξίας» για άμεση καταβολή (χωρίς ωστόσο να καταγράφεται, ούτε εκεί, συγκεκριμένη ημερομηνία).

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Επίσημες πηγές του ΟΓΑ, που επικοινώνησαν σήμερα με την aftodioikisi.gr, τόνισαν ότι οι ημερομηνίες που διαρρέονται διαδικτυακά είναι απλώς «προβλέψεις». Στον ΟΓΑ μένουν σε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν πριν το Πάσχα.

Σχετικά με τη μειωμένη κατά 50% Α’ δόση, μας τόνισαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος «ξαφνιασμού» ή έντονων αντιδράσεων καθώς η διαδικασία ήταν γνωστή από πέρυσι. Όπως τόνισαν στελέχη του ΟΓΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην aftodioikisi.gr, το ίδιο ακριβώς συνέβη και πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή, διότι λόγω εορτών, γίνεται προσπάθεια πρόωρης καταβολής μέρους των οικογενειακών επιδομάτων για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν νωρίτερα κάποια από τα χρήματά τους. Στην πορεία θα ακολουθήσει η πλήρης εκκαθάριση και θα δοθεί και το υπόλοιπο ποσό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν αυτό γινόταν διαφορετικά, δηλαδή να δινόταν ολόκληρο το ποσό σε αυτή τη φάση, θα υπήρχε κίνδυνος, μετά την εκκαθάριση και εφόσον προέκυπταν διαφορές, ο ΟΓΑ να πρέπει να ζητήσει πίσω τα χρήματα!

Σε κάθε περίπτωση, όπως μας είπαν, γίνονται σημαντικές προσπάθειες στον Οργανισμό. Επίσημες ανακοινώσεις για τα οικογενειακά επιδόματα και τον αριθμό των δικαιούχων θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες καθώς οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και όλοι στον ΟΓΑ επιθυμούν να γίνουν προσεκτικά βήματα. Η aftodioikisi.gr θα σας κρατά ενήμερους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΓΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!