Σταθάκης: «Δεν θα υπάρχουν αυξήσεις στο ρεύμα»

«Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητείται είναι η ρύθμιση των παλιών ΟΙΚΟ που χρωστάμε στη ΔΕΗ στα έτη πριν το 2015. Είναι 385 εκ. που θα αποπληρωθούν ως το 2023 και γίνεται προσπάθεια να απορροφηθεί και δεν θα επηρεάσουν τα τιμολόγια.

«Καθώς άλλαζε η κατανάλωση είχαμε απότομη αύξηση των λογαριασμών, καθώς άλλαζε η κλίμακα ανέβαινε και η ΟΙΚΟ. Από φέτος προσπαθούμε σε συνεργασία με τη ΡΑΕ να αλλάξουμε τον τρόπο τιμολόγησης ώστε να υπάρχει πιο γραμμική αύξηση», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα δεν είναι πιο ακριβό απ’ ότι στην Ευρώπη καθώς είναι στο μέσο όρο και μιλώντας για τα μεγάλα έργα διασύνδεσης των νησιών ανέφερε ότι το πρώτο έργο που ολοκληρώνεται για τη διασύνδεση των νησιών είναι οι Κυκλάδες Α και μετά οι Β. Προχωράει η διασύνδεση Κρήτης και Πελοποννήσου ως το 2020 και 2023. Γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της διασύνδεσης της Κρήτης, πρόσθεσε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα λιγνιτωρυχεία. Στόχος επίσης είναι να διατηρήσει η ΔΕΗ ένα ισχυρό πλεονέκτημα όπως τα υδροηλεκτρικά σημείωσε.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΣΤΑΘΑΚΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!