Στασινόπουλος: Το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει τους ελέγχους στους αιρετούς - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Στασινόπουλος: Το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει τους ελέγχους στους αιρετούς

Το συντομότερο δυνατόν θα έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Αυτό υπογραμμίζει, με σημερινή δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με το προδρείο της ΚΕΔΕ. Τάσσεται, όμως, υπέρ της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο έλεγχος όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και τη Δημοκρατία μας».

Όσον αφορά στα θέμα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), όπως λέει, οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκει σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την Δημοκρατία μας.
Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.

Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.

Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Διαβάστε επίσης:
«Black list» 105 αιρετών από το ΣΔΟΕ
ΚΕΔΕ σε ΣΔΟΕ: Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεών μας
Συνάντηση ΚΕΔΕ – ΣΔΟΕ στη σκιά των διαρροών
ΚΕΔΕ: Οι διαρροές εξυπηρετούν λογικές διαπόμπευσης
Δανιηλίδης: Δεν είμαι επίορκος, να αποκατασταθεί το όνομά μου
Αλεξανδρής: Δε με αφορά το μαύρο πολιτικό χρήμα
Κουράκης: «Τα περιουσιακά μου στοιχεία συνοψίζονται στο… ΜΗΔΕΝ!»
Τσαμασλής: Νόμιμα τα εισοδήματά μου, στη διάθεση του ΣΔΟΕ για έλεγχο
Εξώδικο δημάρχου Κορδελιού κατά «Έθνους» για το «μεγάλο φαγοπότι»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!