Σταδιακή μονιμοποίηση 2.500 εποχικών υπαλλήλων -Ποιους αφορά

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σταδιακής μονιμοποίησης των 2.500 εποχικών υπαλλήλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την εκταμίευση 102 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αγορά μηχανημάτων έργου που θα μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα ανακοίνωσε  ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ και μέσω αυτού, απελευθερώθηκαν 46 εκ. ευρώ από τα ΠΕΠ και αυτά τα χρήματα θα προστεθούν στην ενίσχυση των Δήμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε επίσης να επισπευστούν οι διαδικασίες των Δήμων για την επικαιροποίηση και εναρμόνιση των Ειδικών Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η σταδιακή μονιμοποίηση των 2.500 εποχικών υπαλλήλων γιατί όπως είπε: «Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια κουβέντα, είναι μια κατάσταση που είναι παρούσα, είναι σοβαρή και πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Έχουμε θέληση και διάθεση. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια πατριωτική δουλειά για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τόνισε: «είμαστε άμεσοι συνεργάτες και έχουμε πολλή δουλειά για να προφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας και αυτό το καλοκαίρι».

Υπογράμμισε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο της ΚΕΔΕ και του συνόλου της Αυτοδιοίκησης για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πολίτες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]