Στα εργατικά κέντρα Μεσολογγίου και Πάτρας η Αχτζιόγλου

Επίσκεψη εργασίας σε Πάτρα και Μεσολόγγι πραγματοποίησε χθες, Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, όπου και συναντήθηκε με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αιγίου και Μεσολογγίου και εκπροσώπους σωματείων των τριών περιοχών, ενώ επισκέφθηκε το υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός της επίσκεψης ήταν η αδιαμεσολάβητη επαφή με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους, την οποία η κ. Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της σε τοπικά ΜΜΕ χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική για την κατανόηση των συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και άνεργοι».

Η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση, σημειώνοντας: «Θεωρώ ότι μέσα από τη συντονισμένη επικοινωνία και τις συντονισμένες προσπάθειες, το επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να μοιάζουν μικρά, αλλά στην πραγματικότητα αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων».

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης για την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου διαπιστώθηκε ότι η θέση αυτή αποτελεί αίτημα και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, η κ. Αχτσιογλου παρουσίασε τις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα με την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος του Σ.ΕΠ.Ε., το οποίο βοηθά στην πραγματοποίηση περισσότερο στοχευμένων ελέγχων.

Όπως επισημαίνεται, το επόμενο διάστημα, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις περιφέρειες της χώρας, με στόχο να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα Εργατικά Κέντρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΕΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!