Προς συμφωνία κυβέρνηση -τρόικα για το μισθολόγιο στο Δημόσιο – Μόνο για τους νεοεισερχόμενους από το 2015 (λίστα)

Παρά τη γενικότερη ασυμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί μόνο για τους νεοεισερχόμενους από 1/1/2015 και για όλους τους υπαλλήλους από 1/1/2016, προκειμένου για τους τελευταίους να συνδεθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία ότι για τους νεοεισερχόμενους, ο μισθός των οποίων πέφτει από 780 σε 684 ευρώ, που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους (σ.σ. κυρίως καθηγητές και ιατρικά επαγγέλματα) η μείωση θα καλυφθεί εν μέρει από επίδομα στέγασης.

Αναφορικά με τις προσωπικές διαφορές που οδηγούν σε μισθολογικές ανισότητες ακόμη και 2.000 ευρώ μεικτά, το θέμα, όπως ζητούσε το ΠΑΣΟΚ, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα ώστε να καταργηθούν από 1/7/2014.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr οι μισθοί για τους νεοεισερχόμενους με βάση τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα πρόκειται να διαμορφωθούν ως εξής:

-Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 684 ευρώ από 780 ευρώ

-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 752 από 858 ευρώ

-Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: 889 από 1.037 ευρώ

-Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: 957 από 1.092 ευρώ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!