Στ. Αρναουτάκης: άμεση η χρηματοδότηση στα έργα της περιφέρειας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Στ. Αρναουτάκης: άμεση η χρηματοδότηση στα έργα της περιφέρειας

Την υπόσχεση ότι το υπουργείο Οικονομίας θα χρηματοδοτήσει άμεσα μέσω του ΕΣΠΑ όλα τα έργα που θα προτείνει η περιφέρεια έδωσε μιλώντας σε σύσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης.

«Οι μελέτες ωρίμανσης που θα προτείνει η Περιφέρεια – στο μέτρο των οικονομικών που έχουμε – θα μπορέσουμε άμεσα να τις χρηματοδοτήσουμε. Περιμένουμε τις προτάσεις για να δούμε ποια είναι τα έργα αυτά τα οποία μπορούν να ενταχθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

«Για ότι αφορά την Κρήτη, πρέπει να δούμε τα δυο μεγάλα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι τα στερεά και υγρά απόβλητα. Σήμερα έχουμε τους μεγάλους βιολογικούς. Μπαίνουν στο Πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπάρχει συνεργασία με το Ταμείο Συνοχής. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε και ποια έργα είναι εκείνα τα οποία θα ενταχθούν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι πως θα μπορέσουμε να φέρουμε προσθετικούς πόρους από το ΥΠΕΚΑ. Στόχος εφικτός, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την κ. Μπιρμπίλη», πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης.

Παράλληλα ο υφυπουργός Οικονομίας υπενθύμισε ότι «επισκεπτόμαστε όλες τις Περιφέρειες της χώρας για να δούμε πως θα προχωρήσουμε στην ένταξη έργων τα οποία είναι ώριμα. Είχαμε δηλώσει πολλές φορές ότι αυτό που θέλουμε ως κυβέρνηση είναι να απορροφηθούν πόροι σωστά. Να δοθούν για την ανάπτυξη και όχι μόνο για την απορρόφηση. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια πολύ καλή συγκυρία να μπορέσουμε να ιεραρχήσουμε αυτές τις μελέτες οι οποίες μπορούν να αποδώσουν έργα μέσα στον επόμενο χρόνο ή και τον φετινό χρόνο», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης Θανάσης Καρούντζος έγινε η πλήρης καταγραφή όλων των αιτημάτων από την πλευρά των δήμων όσον αφορά τους σχεδιασμούς που θα πρέπει να υλοποιηθούν σε επίπεδο Κρήτης για τα στερεά και υγρά απόβλητα. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης η συνεργάτης του υφυπουργού κα Στέλλα Αλεξοπούλου, η κα Βεργοπούλου και ο κ. Ψαρουδάκης εκ μέρους του Ταμείου Συνοχής, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής κα Κασσωτάκη, κ. Σπηλιωτάκης και κ. Μπαλαντινάκης, Νομάρχες, Αντινομάρχες καθώς και δήμαρχοι απ όλο το νησί.

Στην ομιλία του ο κ. Καρούντζος επεσήμανε ότι έχει επισκεφθεί όλες τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων για να έχει ιδία άποψη σε ότι αφορά τα απορρίμματα και τόνισε ότι η Κρήτη πρέπει να κλείσει τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα απορρίμματα και τους Βιολογικούς Καθαρισμούς. Χρήματα υπάρχουν αρκετά, το θέμα είναι να ιεραρχήσουμε τον χρόνο, τις προτεραιότητες και να μην χρονοτριβήσουμε για να διασφαλίσουμε και να αξιοποιήσουμε τα χρήματα, κατέληξε ο κ. Καρούντζος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!