Σκουρλέτης: Προαναγγέλλει παρέμβαση για την καταχρηστική απασχόληση συμβασιούχων

Παρέμβαση «για τον περιορισμό του άναρχου τοπίου που κυριαρχεί σήμερα με την καταχρηστική απασχόληση συμβασιούχων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συνδυασμό με τις πολλές και διαφορετικού τύπου συμβάσεις εργασίας», προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής του με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ).

Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρεται δημοσίως (σ.σ. μέσω δελτίο Τύπου του υπουργείου του) στο θέμα των συμβασιούχων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει με ποιον τρόπο πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι αν και από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τον δείχνουν ως βασικό αρμόδιο, μέχρι στιγμής ο υπουργός Εσωτερικών:

-Παραμονές Χριστουγέννων εξέδωσε  εγκύκλιό  με την οποία διευκρίνιζε ότι «οι παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ δεν εμπίπτουν στο 24μηνο του ΠΔ Παυλόπουλου» και άρα δεν τίθεται θέμα υπέρβασης του συγκεκριμένου χρονικού ορίου

-Κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, προσγείωσε τις προσδοκίες των συμβασιούχων, λέγοντας για το «σχέδιο Βερναρδάκη» ότι «ο υπουργός Επικρατείας είπε φωναχτά τη σκέψη του».   

Την ίδια ώρα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά την πρόσφατη συνάντησή της με την ΑΔΕΔΥ ήταν σαφής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μονιμοποίηση συμβασιούχων δε μπορεί να γίνει. Η μόνη παράταση της εργασίας που μπορούν να πάρουν είναι μέχρι το τέλος του 2017. Μετά δεν μπορώ να πω τίποτα».

Τι ζήτησαν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κατά τη συνάντησή οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον υπουργό για τις προτάσεις τους, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των ΚΔΑΠ, στην ανάληψη συναρμοδιότητας  του υπουργείου Εσωτερικών για το πλαίσιο λειτουργίας, στην θέσπιση ενιαίου κανονισμού εργασίας και στην υιοθέτηση μιας πρότυπης σύμβασης εργασίας, για τη σύναψη των αντίστοιχων συμβάσεων στα Κέντρα που λειτουργούν σε όλη την χώρα.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ως πολύ χρήσιμη τη συζήτηση κατά την οποία ενημερώθηκε εκτενώς για την λειτουργία των Κέντρων και επεσήμανε ότι η στήριξη των κοινωνικών δομών αποτελεί μία από τις προτεραιότητες  της κυβέρνησης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που πολλαπλασιάζουν εμπόδια και δυσκολίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!