«Κλεισθένης 1»: Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη-ΚΕΔΕ

Τη διαβούλευση για τον «Κλεισθένη 1» προσπαθεί να κλείσει εσπευσμένα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με επιστολή του στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, τις καλεί σε αντίστοιχες συναντήσεις, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους επί του Σχεδίου Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1».

«Στις επιστολές που απέστειλε προς τους επικεφαλής των δύο Ενώσεων, Κωνσταντίνο Αγοραστό και Γεώργιο Πατούλη,  επισημαίνει ότι με την λήξη της δημόσιας διαβούλευσης και αφού αξιοποιήθηκε το χρονικό διάστημα που ακολούθησε για την περαιτέρω υποβολή παρατηρήσεων και προτάσεων επί του Σχεδίου Νόμου, η διαδικασία συζήτησης οδεύει προς το τέλος της.

Απευθυνόμενος στους επικεφαλής των Ενώσεων, ο Υπουργός Εσωτερικών καλεί την ΚΕΔΕ σε συνάντηση σήμερα στο υπουργείο στις 09:00.  Θα ακολουθήσει η συνάντηση με την ΕΝΠΕ, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στις 12:00», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, την ώρα που ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ζητούσαν τουλάχιστον δύο μήνες, τυπικά η διαβούλευση είχε ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ στις 15 Μαΐουκαι, όπως είχε γράψει τότε η aftodioikisi.gr, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αναμένεται να:

  • Κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα του Ιουνίου και συγκεκριμένα προς επεξεργασία στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής,
  • Εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΠΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΚΕΔΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!