Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Διακομματική συναίνεση για το 1 προς 4

Διακομματική συναίνεση στο θέμα των συμβασιούχων προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος του 1 προς 4 (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις) στο Δημόσιο, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά την επίσκεψή του στο δήμο Παρανεστίου.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης όταν το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, απαιτείται διακομματική συναίνεση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ένα προς τέσσερα, δηλαδή μία καινούργια πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο ο κ. Σκουρλέτης έχει ξεκαθαρίσει ότι σε ότι αφορά τους συμβασιούχους, δεν θεωρεί ότι πρόκειται για νέες προσλήψεις υπαλλήλων , αλλά σημειώνουν ότι για αυτό πρέπει να υπάρξει και μια διακομματική συμφωνία, προκειμένου να προχωρήσει στην πορεία η μετατροπή των συμβάσεων τους, σε αορίστου χρόνου.

Μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, υποστελέχωση μικρών δήμων

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ευρεία διαβούλευση που ξεκίνησε με όλους τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις θεσμικές οργανωτικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εσωτερικών και στο μείζον θέμα της υποστελέχωσης των δήμων, κυρίως στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα υποβολής ολοκληρωμένων τεχνικών προτάσεων για τα ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης εξήγγειλε τη συγκρότηση ενός νέου μηχανισμού, που θα στελεχώνεται από μηχανικούς και θα λειτουργεί υποστηριχτικά προς τους δήμους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα εκπόνησης τεχνικών μελετών, οι οποίες είναι απαραίτητες για έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Όπως σημείωσε, με αυτόν τον τρόπο λύνεται οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης και έτσι όλοι οι δήμοι, ακόμα και οι πιο μικροί, θα μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν στην υποβολή προτάσεων έργων για χρηματοδότηση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, 1 ΠΡΟΣ 4, ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!