σκουρλέτης-αφέλεια-οι-συζητήσεις-για-62166
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 07.02.2017 | 11:30

Σκουρλέτης: Αφέλεια οι συζητήσεις για εκούσια πορεία εκτός ευρώ

«Προϊόν αφέλειας είναι οι θέσεις που διατυπώνονται υπέρ μίας αυτόνομης πορείας σε επίπεδο νομίσματος, καθώς με τους δεδομένους συσχετισμούς και το τοπίο, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να ακολουθήσει τις διεργασίες της Ευρώπης». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ραδιοσταθμό Κόκκινο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα των ισχυρών οικονομιών της κεντρικής Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας πως η συζήτηση για μία ΕΕ και μία Ευρωζώνη πολλών ταχυτήτων έχει πλέον ξεπεραστεί.  «Η ελληνική εμπειρία, βλέποντας το τοπίο και τους συσχετισμούς εντός και εκτός ΕΕ, δεν αφήνει περιθώριο για συζητήσεις σχετικά με την δυνατότητα να ακολουθήσει η Ελλάδα το «δικό της δρόμο καθώς είναι καταδικασμένη, εντός και εκτός εισαγωγικών, να ακολουθήσει τις διεργασίες της Ευρώπης» ανέφερε.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μία νέα επιτάχυνση που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δανειστών, όπως αυτή του Σόιμπλε, που δεν έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.