Σκουρλέτης-3Κ/2018: Μπήκε 1 στους 7 «παρατασιούχους»-Δεν υποσχεθήκαμε προσλήψεις για όλους

Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό συμβασιούχων-«παρατασιούχων» προσλήφθηκε μέσω του διαγωνισμού 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε ότι «ένα περίπου 15% από τους προσωρινούς πίνακες είναι ΄παρατασιούχοι’» (περίπου 1 στους 7), ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, το ποσοστό ήταν 12,7% (περίπου 1 στους 8). Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης ανέβασε το ποσοστό τον παλαιότερων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν μέσω των προσωρινών πινάκων της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ σε 55% και το υπόλοιπο 30% σε νέους εργαζόμενους.

Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι «δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα…καθώς γνώριζαν ότι μετά τις τρεις παρατάσεις οι συμβάσεις τους έληγαν στις 31 Μαρτίου 2018..Δεν υπήρχε κανένας από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με πάνω από τρεις συνεχόμενες ανανεωμένες  συμβάσεις», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης και κατέληξε: «Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού».

«To Ελεγκτικό συνέδριο  είπε ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετέ για τρίτη φορά τη σύμβαση τους αφού προσκρούσει στο Σύνταγμα και ως υπουργείο Εσωτερικών προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση. Να θωρακίσουμε τους δήμους με εργαζόμενους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες», τόνισε και πρόσθεσε πως έτσι ελήφθη η απόφαση για ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν  έρθει στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με την αλλαγή των όρων του διαγωνισμού που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «δεν άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού», προσθέτοντας ότι  «η μοριοδότηση (σσ 17 μόρια) δεν ήταν μεγάλη. Το ΑΣΕΠ είπε πως η μοριοδότηση των 17 μορίων για τους συμβασιούχους θα ισχύσει μόνο για το 50% των θέσεων, ενώ εμείς είπαμε πως πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των θέσεων. Μετά από αυτό το ΑΣΕΠ συνεδρίασε και εφάρμοσε το νόμο. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στον διαγωνισμό», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Ο κ. Σκουρλέτης κλήθηκε να σχολιάσει και τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες σημειώνοντας πως «Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ υποψηφίου και ψηφοφόρου σε αυτή την τεράστια περιφέρεια».

Κατά τον ίδιο «σημασία έχει αν θα στηρίξουμε ένα μέτρο που είναι εξόφθαλμα σωστό» και συμπλήρωσε απαντώντας στην κριτική που ασκείται ότι «αν κριτήριο ήταν να στηρίξουμε κάποιους που είναι αναγνωρίσιμοι τότε θα έπρεπε να κρατήσουμε τη Β’ Αθηνών όπως είναι».

Ακόμα, χαρακτήρισε τις όποιες αλλαγές εξετάζονται «μέτρο που είναι σαφώς εξυγιαντικό».

«Χρειάζονται 200 ψήφοι οπότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», σημείωσε.

«Η ΝΔ θέλει βαρόνους – υποψήφιους»

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν θέλουν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει» τόνισε αναφερόμενος στη ΝΔ και χαρακτήρισε «υπεκφυγή» τη στάση της ΝΔ «Θέλει να αφήσει αυτή τη χαοτική κατάσταση στη Β’ Αθήνας. Γιατι η ΝΔ θέλει αυτή τη μεγάλη περιφέρεια που δίνει ευκαιρίες σε μερικούς για συναλλαγές;».

Ζήτησε να προσδιορίσουμε «ποιους εννοούμε Έλληνες του εξωτερικού» και τόνισε πως «πρέπει να υπάρξει απογραφή».

«Η ΝΔ θέλει βαρόνους – υποψήφιους» υποστήριξε και ζήτησε να μη συσχετίζεται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού με την Β’ Αθηνών.

«Είναι άλλοθι του κ. Μητσοτάκη για να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε. Υποστήριξε επίσης πως «οποιαδήποτε αλλαγή στο εκλογικό σύστημα πρέπει να γίνει τώρα για να μην αιφνιδιαστεί κανείς».

Διαβάστε επίσης: 

Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων: «Θα αναγνωρίσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ, 1 ΣΤΟΥΣ 7


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!