Σκουπίδια Αττικής: Να τρέξει & η Δικαιοσύνη ζητούν Χατζηδάκης, Σγουρός

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αναφορικά με τους τέσσερις διαγωνισμούς (Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή και Λιόσια) για την κατασκευή ισάριθμων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική τόνισαν κατά τξ διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρός ζήτησε να επισπευσθούν και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε σχέση με τις προσφυγές που έχουν γίνει, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να κάνει δύο και τρεις μήνες να βγει μια απόφαση. Να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ότι γίνεται σε άλλα κράτη της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα κατανοήσει ότι «από τη σημερινή σχεδόν χαοτική κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, περνάμε σε ένα καινούργιο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό πλαίσιο», προσθέτοντας με έμφαση:  «Άλλωστε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο παρελθόν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ήρθε και απέρριψε ενστάσεις και προσφυγές. Απλώς τώρα για μια μεταγενέστερη φάση της όλης διαδικασίας, οι προσφεύγοντες έρχονται και χρησιμοποιούν τα ίδια παλαιά επιχειρήματα. Νομικά, τυπικά, δικαιούνται να το κάνουν, ουσιαστικά όμως νομίζω ότι έχουν πάρει ήδη κάποιες απαντήσεις.»

Σγουρός: Το Γραμματικό μπορεί να ξεκινήσει σε τρεις μήνες

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα και τα εργοστάσια θα είναι έτοιμα στο τέλος του 2015.

Ωστόσο ο Γ. Σγουρός  υποστήριξε ότι , εφόσον «τρέχουν» τέσσερις διαφορετικοί διαγωνισμοί, θα μπορούσε ένα από τα εργοστάσια να λειτουργήσει νωρίτερα, όπως η Κερατέα ή το Γραμματικό «το οποίο μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί σε τρεις μήνες από σήμερα», ενώ «Φυλή και Λιόσια μπορούν με τις υποδομές τους να δημιουργήσουν και κάποιες άλλες παράλληλες λύσεις, εφόσον το επιθυμούν και οι πολίτες της περιοχής.»

Μάλιστα, όπως είπε, με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί ο κίνδυνος για κορεσμό του κυττάρου της Φυλής που αντέχει δεν αντέχει για ολόκληρο το 2015.

2 δις αντισταθμιστικά

Ερωτηθείς ο περιφερειάρχης Αττικής για τα συμφέροντα στα οποία αναφέρεται υποστήριξε ότι παρότι «τα τελευταία 20 χρόνια έχουν διατεθεί πάνω από 2 δις για αντισταθμιστικά, για έργα και οτιδήποτε άλλο», η κατάσταση «και εντός ΧΥΤΑ Φυλής και εκτός ΧΥΤΑ Φυλής, βρίσκεται σε μαύρο χάλι στο οποίο βρίσκεται. Άρα λοιπόν αυτός ο οποίος επικαλείται το περιβάλλον, όποιος και να είναι αυτός, είτε εγώ είτε οποιοσδήποτε άλλος, πρέπει να έχει συναίσθηση, να είναι ειλικρινής των λόγων και των πράξεών του», κατέληξε.

Σχετικά

ΕΔΣΝΑ: Οι Προκηρύξεις για τα τέσσερα εργοστάσια σκουπιδιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!