«Σκανάρουν» τους ΟΤΑ για απολύσεις, διαθεσιμότητα

Τους δήμους (κυρίως), τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, φορείς, δηλαδή που αποτελούν βασικές «πηγές» για τη διαθεσιμότητα αλλά και τις απολύσεις «σκανάρουν» στην απογευματινή τους συνάντηση (στις 5) ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Αν και από το υπουργείο Εσωτερικών τηρούν σιγή ασυρμάτου όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα είναι οι επόμενοι «στόχοι» των δανειστών μας σε σχέση με το «αγκάθι» που ακούσει το όνομα «μείωση του δημόσιου τομέα».

Για τη διαθεσιμότητα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βασική «δεξαμενή»  αναμένεται να αποτελέσουν αρχικά 30 δήμοι, οι οποίοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στόχος είναι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να μετακινηθούν μέσω μετατάξεων και όχι διαθεσιμότητα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.

Αναφορικά με τις απολύσεις, βασική «πηγή» αναμένεται να αποτελέσουν τα νομικά πρόσωπα των δήμων, πολλά από τα οποία θα οδηγηθούν σε κατάργηση. Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η μείωσή τους από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν έχουν ούτε προσωπικό ούτε κόστος λειτουργίας) σε περίπου 700.

Σχετικά άρθρα

Μακεδονία -Θράκη: Στο στόχαστρο 225 Νομικά Πρόσωπα δήμων

Στα κάγκελα για τις καταργήσεις

Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη

Νέο «όχι» της ΚΕΔΕ σε κατάργηση ή συγχώνευση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων

Αττική: Στο στόχαστρο 86 Νομικά Πρόσωπα των δήμων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΙ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!