Σύσκεψη Τζάκρη με νομάρχες για λειτουργία κρατητηρίων λαθρομεταναστών

Σύσκεψη στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, πραγματοποιείται σήμερα με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι νομάρχες Δωδεκανήσου, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ρεθύμνου, Εβρου, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων και Μαγνησίας.

Ο νομάρχης Σάμου Μαν. Κάρλας, κατά τη συνάντηση προσανατολίζεται να θέσει το θέμα της λειτουργίας των Κέντρων και να ζητήσει διευκρινήσεις για το ποιός θα είναι υπεύθυνος (νομαρχία, ή Αστυνομία). Σύμφωνα με τον νομάρχη Σάμου, εφόσον πρόκειται για Κέντρο Κράτησης, αρμόδια αρχή για τη λειτουργία του θα πρέπει να είναι η Αστυνομία.

Εξάλλου, προτεραιότητα για τη διασφάλιση της ομαλή λειτουργίας του Κέντρου αποτελεί η αποπληρωμή των οφειλών του προς τους υπεύθυνους σίτησης, αλλά και προς τη ναυτιλιακή εταιρία «Hellenic Seaways», με πλοία της οποίας μεταφέρονται οι μετανάστες από τη Σάμο στον Πειραιά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!