ΣΥΡΙΖΑ: Στυλιανίδη, θα διώξεις ή όχι τον Κωτούλα;

Ως ανησυχητική χαρακτηρίζουν την παραμονή του Ιωάννη Κωτούλα στη θέση του συμβούλου για θέματα ιθαγένειας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (αν και ο ίδιος σήμερα αρνήθηκε ότι είναι σύμβουλός του, αλλά τόνισε ότι υπηρετεί στη γραμματειακή υποστήριξη του ΥΠΕΣ) δώδεκα βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σχετική τους Ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ζητούν, δε, να μάθουν εάν ο υπουργός «προτίθεται να απομακρύνει τον κ. Κωτούλα από τη θέση του συμβούλου για ζητήματα ιθαγένειας του αναπληρωτή υπουργού κ. Χ. Αθανασίου».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Ηρώ Διώτη, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Τάσος Κουράκης, Ανδρέας Ξανθός, Σοφία Σακοράφα, Αφροδίτη Σταμπουλή και Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνουν μεταξύ άλλων στην Ερώτησή τους:

«Αποτελεί ηχηρή αντίφαση, από τη μια ο Πρωθυπουργός να δηλώνει σε υψηλούς τόνους την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εμποδίσει την αναβίωση του νεοναζισμού, και, από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου να διατηρεί στη θέση του τον σύμβουλό του για ζητήματα ιθαγένειας κ. Ιωάννη Κωτούλα, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις που ήγειραν οι δημόσια εκπεφρασμένες φιλοναζιστικές του απόψεις».

Και παρακάτω: «Δεν είναι δυνατό να διαψευστεί το γεγονός ότι σε βιβλίο που φέρει την υπογραφή του κ. Κωτούλα (“Η άνοδος του ΓΡάιχ”), επιχειρείται απροκάλυπτα ο εξωραϊσμός του ναζισμού. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, στο εν λόγω βιβλίο, υπό το πρόσχημα της επιστημονικής ουδετερότητας, επιχειρείται ο εξωραϊσμός του ναζισμού. Παρατίθενται κατά κόρον και άνευ σχολιασμού μόνο θετικές και ουδέτερες κρίσεις για τον ναζισμό, δεν γίνεται αναφορά στα εγκλήματά του ή στο Ολοκαύτωμα (η αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης περιορίζεται σε λίγες γραμμές, ενώ το εντελώς θολό και “ήπιο” κεφάλαιο για τον “αντιεβραϊσμό” διανθίζεται από πληροφορίες όπως η “συνεργασία εθνικοσοσιαλιστικών αρχών” και “σιωνιστικών κύκλων” για την εξώθηση Εβραίων να μεταναστεύσουν, ιδίως στην Παλαιστίνη)».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΩΤΟΥΛΑ

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΕΣ ή σχολείο;
Υμνητής του Χίτλερ ο σύμβουλος του ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!