Συντάξεις: Σύνδεση του ασφαλιστικού με την ανάπτυξη της οικονομίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ρήτρα ανάπτυξης, που θα συνδέει το ύψος της εθνικής σύνταξης με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να επιτευχθεί και η βιωσιμότητά του, και η διασφάλιση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του, χωρίς περικοπές, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής».

Τη βιωσιμότητα του νέου ασφαλιστικού συστήματος επί μακρόν και τη διασφάλιση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του, χωρίς τη γνώριμη προσφυγή σε περικοπές συντάξεων, προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση στη μεγάλη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η σύνδεση της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης», που θα αρχίζει από τα 392 ευρώ για όλους, με ρήτρα ανάπτυξης, η οποία θα συνδέεται με την αύξηση του ΑΕΠ, και έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα ενταχθεί στο νέο ταμείο το οποίο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Δηλαδή, η κυβέρνηση προωθεί ένα καθαρά φιλελεύθερο μέτρο, καθώς οι συντάξεις θα συνδέονται όχι με τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά με το αν και κατά πόσο θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη, δηλαδή, με την οικονομία της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η δυνατότητα δέσμευσης μέρους των εσόδων που θα προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις του 2016 (αεροδρόμια, ΟΛΠ κ.λπ.) για να κλείσει η «τρύπα» των 900 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών αναγκών το προσεχές έτος και, διά του τρόπου αυτού, να μείνουν ανέγγιχτες τουλάχιστον οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις. Για τον ίδιο σκοπό εξετάζεται η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στα επίπεδα του 2012) και η μεταφορά ενός μέρους των φορολογικών εσόδων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]