Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης-ΔΟΛ – Τι καταγγέλλει ο Ψυχάρης, τι απαντά ο Τσίπρας

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΔΟΛ και της κυβέρνησης προκαλούν το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη και ρεπορτάζ σύμφωνα με τον οποίο «Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα – Αναφορά για πρωτοφανή παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη».

Συγκεκριμένα:

Με άρθρο του υπό τον τίτλο «Τι ζήτησε ο κ. Τσίπρας», ο εκδότης του Βήματος σε συνέχεια του ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας με τίτλο: «Ο ηγέτης, ο εκδότης και η γάτα Ιμαλαΐων» όπου περιέγραφε μυστικές συναντήσεις του με τον Αλ. Τσίπρα, περιγράφει υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός έκανε παρεμβάσεις ζητώντας αλλαγές στο επιτελείο των εφημερίδων του αλλά και του MEGA, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Σύμφωνα με τον εκδότη του Βήματος, μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας του ζήτησε να αντικατασταθεί ο διευθυντής των Νέων από δημοσιογράφο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την εκδίωξη βασικού σχολιαστή του Mega.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του Σταύρου Ψυχάρη είναι το εξής:

«Πρέπει ν’ αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος  μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας,  προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…»

Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα

Εκτός όμως από το άρθρο Ψυχάρη,  στην πρώτη σελίδα του Βήματος υπάρχει ρεπορτάζ με τίτλο: «Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα – Αναφορά για πρωτοφανή παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη». Σε αυτό αναδεικνύονται οι κατηγορίες της Εισαγγελέως Τσατσάνη  κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι της είπε: «…Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα». Όπως υποστηρίζει η κα Τσατάνη: «Πιεστικά μου ζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία όμως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν την σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την αποψή του»

Η αναφορά της εισαγγελέως Τσατάνη κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα έγινε γνωστή η δικανική της κρίση να θέσει στο αρχείο την δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή, ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος με δηλώσεις του στην εφημερίδα τονίζει ότι δεν μπήκε ποτέ στην ουσία της υπόθεσης.

Τι απαντούν Γεροβασίλη, Παπαγγελόπουλος «στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής»

Με ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «απάντηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τονίζει: «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστηρίζει ότι «η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο υπ. Δικαιοσύνης: «Η κα Τσατάκη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία επικαλείται της επίσκεψης της δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάκη. Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΨΥΧΑΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!