Συνεχίζει τις επιθέσεις κατά Κατρούγκαλου η ΝΔ – Ποια είναι η επίμαχη τροπολογία για τους «πελάτες» δημάρχους

Σε μία (νέα) προσχεδιασμένη επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου την οποία είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr προχώρησε η ΝΔ, αποχωρώντας τελικώς από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. Στο επίκεντρο μία από τις 15 τροπολογίες  που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την παύση πειθαρχικών διώξεων για δημάρχους.

Πρόκειται για βουλευτική τροπολογία που αφορά την παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων. Πρόκειται, κυρίως, για υποθέσεις δημάρχων που δεν άσκησαν έφεση σε συμβασιούχους που τους δικαίωσε το Πρωτοδικείο και τους επαναπροσέλαβαν.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  κατήγγειλε ότι πρόκειται για δημάρχους-πελάτες του δικηγορικού γραφείου του Κατρούγκαλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι βάζει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν την τροπολογία επειδή δεν τολμά ο ίδιος. Απαντώντας, ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλεσε «υποκριτή» πολιτικό τον κ. Μητσοτάκη, που ανταπέδωσε τα πυρά χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «φαύλο» πολιτικό.

Να σημειωθεί ότι τα δημοσιεύματα που υιοθέτησε παλαιότερα η ΝΔ ενέπλακαν τον κ. Κατρούγκαλο σε υποθέσεις που οι δήμαρχοι (όπως ο δήμαρχος Λαρισαίων) διώκονταν με εντολή Μητσοτάκη γιατι δεν είχαν αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα δημοσιεύματα ενέπλεκαν τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, θέμα για το οποίο ο Γ. Κατρούγκαλος είχε κληθεί να δώσει απαντήσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αφήστε μια απάντηση