Συνάντηση Χριστοφιλοπούλου με τον Βρετανό ομόλογό της για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με το Βρετανό ομόλογό της, Francis Maude, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – Open Government Partnership (OGP).

Ο Francis Maude αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Μεγάλης Βρετανίας να αναμορφώσει το διοικητικό και δημοσιονομικό της σύστημα και παρουσίασε τις τελευταίες πρωτοβουλίες της βρετανικής κυβέρνησης στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε τη σημασία της κρίσης ως ευκαιρία και εξήρε το ρόλο της ανοικτής διακυβέρνησης στην προσπάθεια της χώρας, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στις βέλτιστες πρακτικές που έχει αναπτύξει η Ελλάδα, όπως το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τα ανοικτά δημόσια δεδομένα (data.gov.gr).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση της επαφής και της συνεργασίας και στη ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο νευραλγικό τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, OPENGOV, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!