Συνάντηση Βρούτση- Ράιχενμπαχ

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στο Υπουργείο Εργασίας και για την τεχνοκρατική υποστήριξη που προσφέρει η Task Force σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, με βάση την οργανωτική τεχνογνωσία προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών όπως η ενίσχυση των πολιτικών ανάσχεσης της ανεργίας, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ και η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

Από τη μεριά του υπουργείου Εργασίας έγινε ενημέρωση στον κ. Ράιχενμπαχ και τα στελέχη της Task Force για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του υπουργείου κυρίως σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στο σύστημα «Αριάδνη»  με το οποίο επιτυγχάνεται η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των καταχρηστικών συντάξεων καθώς και στο νέο σύστημα «Εργάνη», με το οποίο οι εργοδότες όλης της χώρας δηλώνουν πλέον μόνο ηλεκτρονικά οποιεσδήποτε μεταβολές στο προσωπικό τους. Κατέστη δε νοητό, ότι η «Εργάνη» μειώνει δραστικά το γραφειοκρατικό βάρος στην οικονομία, βοηθά στον αποτελεσματικό έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και, ταυτόχρονα, δίνει ανά πάσα στιγμή την «ακτινογραφία» της αγοράς εργασίας σε κάθε μεριά της Ελλάδας.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ-ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ


Αφήστε μια απάντηση