Συνάντηση Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Μεγαρέων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σταμούλης συνομίλησε με τον Υπουργό Εσωτερικών για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα Μέγαρα και την λειτουργία του Δήμου. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την κατάσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), η οποία τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Ταυτόχρονα, ο δήμος συζητά για τη  δυνατότητα και τους όρους μεταβίβασης των δικτύων ύδρευσης και των συναφών εγκαταστάσεων, στην ΕΥΔΑΠ.

Στον Υπουργό Εσωτερικών μεταφέρθηκαν οι ενστάσεις  απέναντι στο ενδεχόμενο ανάπτυξης μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων, όπως προκύπτει από την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος για δοκιμαστικές εξορύξεις.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των ΔΕΥΑ το οποίο, μεταξύ πολλών άλλων,  θωρακίζει τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους και επιτρέπει την χρήση περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη των έργων τους, αλλά και τη διαμόρφωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο έναρξης εξορυκτικών δραστηριοτήτων, έκανε σαφές ότι κάθε ανάλογη περίπτωση πρέπει να αξιολογείται απαρεγκλίτως, με μια σειρά βασικών κριτηρίων, που είναι: η προστασία του περιβάλλοντος. Η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Η συμβατότητα των δραστηριοτήτων με την οικονομική και παραγωγική ταυτότητα της κάθε περιοχής, αλλά και η άποψη των τοπικών κοινωνιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!