Συνάντηση Σκουρλέτη με δήμαρχο Πρεσπών για χρηματοδότηση ορεινών δήμων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον υπουργό για τις δραστηριότητές της και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση ορισμένων πρακτικών ζητημάτων, κυρίως σε σχέση με τη διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του δήμου. Εκτενής συζήτηση έγινε για το θεσμικό πλαίσιο ως προς τους ορεινούς δήμους και την αναγκαιότητα αλλαγών για τη δικαιότερη χρηματοδοτική αντιμετώπισή τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση συμφώνησε ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης και γενικότερης υποστήριξης των δήμων οφείλουν να αντανακλούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά τους, για μια, όσο το δυνατόν περισσότερο, ισορροπημένη παρέμβαση. Το ζήτημα της κατηγοριοποίησης των δήμων, αλλά και της χρηματοδότησης ανάλογα με την πραγματική τους κατάσταση, έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο εκτεταμένου διαλόγου και θα περιλαμβάνεται στην επερχόμενη παρέμβαση της Κυβέρνησης στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πρεσπών για την στενότερη συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου και των αρμόδιων συνεργατών του με τον δήμο το επόμενο διάστημα, για όλα τα ζητήματα που χρειάζονται διευκρινίσεις.

Εξάλλου, ο δήμος Πρεσπών είναι ένας από τους 85 ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους που έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση – συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ – για το 2017.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!