Συνάντηση Σαμαρά – περιφερειαρχών την Τετάρτη

Η συνάντηση που επιδιώκουν τόσο καιρό οι περιφερειάρχες της χώρας θα γίνει τελικά την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αιρετοί θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και  Ανάπτυξης. Κ. Χατζηδάκη, μία ημέρα πριν από το διήμερο πρώτο Τακτικό Συνέδριό τους, που αρχίζει στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Ανάμεσα στα θέματα που θα θέσουν στον Πρωθυπουργό, οι κατά πολύ μειωμένοι ΚΑΠ (ο Προϋπολογισμός 2013 προβλέπει το 10% σε σχέση με τον Προϋπολογισμό 2012), καθώς επίσης και το «ακανθώδες» θέμα της λειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, που ουσιαστικά «καπελώνεται» από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η άσκηση περιφερειακής πολιτικής.

Αναμένεται επίσης να ζητήσουν ενεργό ρόλο των 13 περιφερειών στο χωροταξικό – πολεοδομικό σχεδιασμό και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό, διεύρυνση του ρόλου των περιφερειών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2, να περάσουν στα «χέρια» τους οι όποιες εγκρίσεις για επενδύσεις περιφερειακού ενδιαφέροντος, και -για μια ακόμη φορά- την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

(Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνάντησή τους, όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στην αντιπολίτευση).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΕΝΠΕ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!