Συνάντηση Παυλόπουλου- Χατζηδάκη για την Οδική Ασφάλεια. Σύσταση διυπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης

Τη σύσταση Ειδικής διυπουργικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια η οποία θα είναι διαρκής και θα παρακολουθεί μονίμως τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συναντηση που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη. Παράλληλα ανακοίνωσε τροποποιήσεις στον Κωδικα  Οδικής Κυκλοφορίας.
Από την πλευρα του ο Υπουργός Μεταφορών,σημειωσε ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας από την εφαρμογή του το περασμένο καλοκαίρι και μέχρι τώρα, είχε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. «Τα θανατηφόρα δυστυχήματα έχουν μειωθεί από τότε μέχρι σήμερα κατά 13%. Οι τροποποιήσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος, θα είναι λίγες και στοχευμένες και θα έχουν ως σκοπό το να κάνουν τον Κώδικα ακόμη καλύτερο. Παραδείγματος χάριν, οι επιβάτες των λεωφορείων – πλην των αστικών λεωφορείων – υποχρεούνται έτσι κι αλλιώς να φορούν ζώνη ασφαλείας, αλλά σε περίπτωση που γίνει έλεγχος και δεν την φορούν, θα έχουν ατομική, προσωπική ευθύνη«,ανεφερε ο κ. Χατζηδάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!